Shkenca ...!

Go down

Shkenca ...!

Post  Admin&Ghost on Wed Jul 01, 2009 12:34 pm

Shkenca

Shkenca (lat. "scientia" - njohuri, dituri, dije) është një sistem dijesh e njohurish për ligjet e zhvillimit të natyrës e të shoqërisë, i cili është formuar historikisht duke vëzhguar botën reale e jetën, dhe duke bërë përgjithësime teorike.

Shkenca është veprimtaria që zhvillohet në një fushë apo në një degë të caktuar të dijes, e vështruar si një lloj i veçantë pune.

Qëllimi

Kërkimet e sotme shkencore kanë për qellim:
Zgjerimin e dijes me anë të kërkimeve me metoda shkencore, të cilat në përgjithësi konsiderohen si të tilla.
Dokumentimin e vazhdueshëm dhe të plotë të këtyre dijeve në projekte shkencore të të gjitha fushave, sidomos në libra profesionalë, enciklopedi, etj.
Dhënia e mëtejshme dhe sistematike e këtyre dijeve në formën e mësimit dhe librave mësimorë të përshtatshëm.
avatar
Admin&Ghost
Admin

Posts : 77
Join date : 2009-06-30
Age : 21
Location : Therand

View user profile http://ghost.niceboard.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum