Biznesi Elektronik

Go down

Biznesi Elektronik

Post  Admin&Ghost on Wed Jul 01, 2009 12:20 pm

Biznesi Elektronik

Biznesi elektronik, i njohur si e-commerce ose eCommerce, konsiston në blerjen ose shitjen e produkteve ose sherbimeve duke përdorur një sistem elektronik siç është interneti.

Në industrinë e telekomunikacioneve ecommerce mund të nënkuptohet edhe si bashkësia e aplikacioneve të dedikuara transaksioneve komerciale.

Kuptimi i termit “Biznes Elektronik” ka ndryshuar me kalimin e kohës. Në fillim i referohej transaksioneve komerciale në formë elektronike, në pergjesi bazohej mbi një teknologji të quajtur EDI ( Elektronic Data Interchange)e cila përdorej për të dërguar dokumenta komerciale në formë dixhitale.

Në vijim do ti shtohen edhe funksione të tjera, që nga blerja e produktese ose e sherbimeve duke perdorur WWW ( World Wide Web) duke përdorur servera të sigurtë (të karakterizuar nga adresa që fillon me HTTPS, një protokoll që kripton të dhënat e klientit që shkembehen gjatë një blerje në internet në mënyre që ta mbrojë atë) dhe me shëmbimin e pagesave on line( siç janë pagesat me karta krediti).
avatar
Admin&Ghost
Admin

Posts : 77
Join date : 2009-06-30
Age : 21
Location : Therand

View user profile http://ghost.niceboard.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum