Ushqimi i ngrirë ..!

Go down

Ushqimi i ngrirë ..!

Post  Admin&Ghost on Wed Jul 01, 2009 12:17 pm

Ushqimi i ngrirë


Ushqimi i ngrirë apo ushqimi i friguar janë pemë e perime a produkte tjera të cilat për të pasur një qëndrueshmëri më të madhe ngrihen.

Perime para se të ngrihen zakonisht zhyten në ujë të nxehtë. Kjo nxehtësi shkatërron një pjesë të vitaminave dhe një pjesë e mineraleve shpërlahet me ujin. Si do që të jetë humbjet janë shumë më të vogla se tek konservat. P.sh humbjet e vitaminës C varësisht nga produkti sillen nga 10 deri 70 për qind nëse ato mbahen 1 vit në temperaturë -18 C

Pas shkrirje së këtyre ushqimeve, sasia e shkrirë duhet të përdoret gjithsesi, sidomos e mishit. Sasia e mbetur nuk bënë të ngrihet përsëri.
avatar
Admin&Ghost
Admin

Posts : 77
Join date : 2009-06-30
Age : 21
Location : Therand

View user profile http://ghost.niceboard.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum