Arsimi i Detyrueshëm

Go down

Arsimi i Detyrueshëm

Post  Admin&Ghost on Wed Jul 01, 2009 10:17 am

Arsimi i detyrueshëm


Arsimi i detyrueshëm, referon në arsimin e obligueshëm të rregulluar nga Ligji mbi Arsimin Fillor dhe të Mesëm, për ata të cilët e kanë përfunduar klasën e nëntë të arsimit fillor (5 + 4) ose për personat që kanë përfunduar arsimin në sistemin e vjetër të arsimit tetëvjeçar (4 + 4) para vitit 2002 / 2003. Sipas definicioneve të SNKA, shkollimi fillor zakonisht përfundon pas pesë vitesh, ndërsa shkollimi i ulët i mesëm pas nëntë vitesh. Në këtë bazë “arsimi i detyrueshëm” në sistemin e ri të arsimit të Kosovës, paraqet përfundimin e arsimit të mesëm të ulët, sipas normave ndërkombëtar.

Arsimi i detyrueshëm
Mosha në vite 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Shqipëri 9
Kosovë 9
Maqedoni 9
Slloveni 9
Angli dhe Vells 11
Austri 9
Danimarkë 9
Finlandë 9
Francë 10
Greqi 9
Itali 8
Luksenburg 9
Holand 11
Suedi 9
avatar
Admin&Ghost
Admin

Posts : 77
Join date : 2009-06-30
Age : 21
Location : Therand

View user profile http://ghost.niceboard.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum